חיפוש צימר
עגלת קניות
שם
עלות
כמות
מחק
לתשלום/להרשמה

אביגיל נקבת העקב העיטי שוב נדדה מעל כפר עציון

כמדי שנה, אנו שמחים להציג את תוצאות המחקר שלנו בכנסים שונים בארץ ובעולם. במהלך החודש האחרון הצגנו את תוצאות הפרק השני של המחקר בכנס העמותה הישראלית לאקולוגיה וסביבה, בכנס העמותה הישראלית לזואולוגיה וביום העיון השנתי לצפרות. בכל כנס הוקצו 12 דקות בלבד לכל מרצה ולכן מיהרנו וניסינו להכניס כמה שיותר מידע במרווח הזמן הקצר שניתן לנו (מתנצלים מראש על המהירות).

כזכור, אביגיל היא אחת מתוך 24 עקבים וחיוויאים בוגרים שעליהם התקנו משדרי GPS מתקדמים. על מעלליה של אביגיל כבר סיפרנו בעדכונים קודמים ("כפר עציון ממעוף העקב", "נדידתה המדהימה של אביגיל – סרטון "Google Earth), ולפני שבוע אף הצלחנו לאתר אותה שוב לאחר שחזרה מתורכיה ולהוריד ממנה את נתוני ה-GPS מחצי השנה האחרונה. לאחר שהעברנו את נתוני ה-GPS שלה אל המחשב גילינו כי אביגיל בחרה שוב לנדוד דווקא מעל בית ספר שדה כפר עציון בדרכה צפונה אל מרחבי תורכיה. גם בשנה שעברה אביגיל בחרה ציר דומה אך הפעם היא התקרבה עוד יותר.

בתמונה ניתן לראות את ציר נדידתה של אביגיל בשנת 2013 (מודגש בירוק) ואת ציר נדידתה האחרון (מודגש בסגול).

כזכור, אחת מתוצאות המחקר המרתקות קשורה לתנועה זו. לפני שלוש גילינו כי העקבים העיטים המקננים ביהודה הינם מינים נודדים, וזאת בניגוד לידוע בספרות עד כה, בה מצוין שעקבים אלו נחשבים כיציבים. יתרה מזאת, גילינו גם שדפוס נדידתם שונה לחלוטין מדפוס נדידתם של עופות אחרים. במקום לנדוד דרומה מאזורי הקינון אל אזורי החריפה, הם נודדים צפונה. ואשר על כן קראנו לתופעה זו "נדידה הפוכה".

 

בתמונה: צירי הנדידה של אביגיל, משנת 2013 ומשנת 2014, העוברים צמוד לכפר עציון, מבט לכיוון צפון

 

המחקר נערך על ידי גלעד פרידמן כחלק מהתואר השלישי במחלקה לזואולוגיה שבאוניברסיטת תל אביב ובהנחייתם של פרופ' עדו יצחקי (מאוניברסיטת חיפה) ופרופ' יוסי לשם. המחקר ממומן על ידי הקרן הקיימת לישראל, קרן סמולר ויניקוב, קרן הדוכיפת והחברה להגנת הטבע, המרכז הבינלאומי לחקר נדידת ציפורים בלטרון, רשות הטבע והגנים, קרן ריגר, משרד המדע והטכנולוגיה ובית ספר שדה כפר עציון.

צטרפו לרשימת דיוור
הזן את האימייל שלך ולחץ על שלח כדי להתחיל בתהליך שחזור הסיסמה
WhatsApp