בתחילת מאי צפינו בעקב עיטי צעיר צד בשדות שפלת יהודה. מעבר להופעתו החיצונית, גם התנהגותו הפזיזה רמזה על עצם היותו צעיר, וזאת מכיוון שהוא אהב מאוד להתגרות בקבוצת קאקים ולגרום להם לרדוף אחריו. לאחר לבטים קצרים החלטנו ללכוד אותו על מנת ללמוד על תפוצתם ותנועתם של העקבים הצעירים חסרי הטריטוריות בשפלת יהודה.
בתחילת מאי צפינו בעקב עיטי צעיר צד בשדות שפלת יהודה. מעבר להופעתו החיצונית, גם התנהגותו הפזיזה רמזה על עצם היותו צעיר, וזאת מכיוון שהוא אהב מאוד להתגרות בקבוצת קאקים ולגרום להם לרדוף אחריו. לאחר לבטים קצרים החלטנו ללכוד אותו על מנת ללמוד על תפוצתם ותנועתם של העקבים הצעירים חסרי הטריטוריות בשפלת יהודה. לאחר ימים ספורים חזרנו לשדה בו הוא שהה, לכדנו אותו, וכאשר אחזנו בו, ציפתה לנו הפתעה: על רגליו היו שתי טבעות שלנו! לאחר בדיקה קצרה בקבצים שלנו התברר כי העקב הוא זכר צעיר, שנה 2, אשר בקע באפריל 2011 בשפלת יהודה, טובע בקינו על ידינו, נדד עם הוריו (או עם אחד מהם) וחזר איתם לשפלה עד שהם גירשו אותו באפריל האחרון, עם בקיעת שלושת אחיו הקטנים באפריל 2012.
מכיוון שהוא צעיר וחסר טריטוריה, הוא משוטט על פני אזורים נרחבים. אולם, על סמך האותות הרדיוטלמטריים, נראה שהוא נשאר ברדיוס של 20 ק"מ סביב אזור בית גוברין (נלכד באזור עג'ור - לוזית אך פעם אחרונה נקלט מאזור תירוש - שדות מיכה).
כזכור, אנו זקוקים לקרבה של 1-2 ק"מ מהעוף על מנת להוריד את נתוני ה-GPS הנאגרים במשדר הסולארי (נקודה כל חמש דקות).
נשמח מאוד אם תסייעו לנו ותעדכנו אותנו על כל תצפית של עקב או חיוויאי עם משדר על גבו.
(לא קשה להבחין במשדר אך הם גם מטובעים בטבעת צבעונית).
תודה רבה!
בתמונה: העקב העיטי הצעיר לפני שחרורו בחזרה אל הטבע
המחקר נערך על ידי גלעד פרידמן כחלק מהתואר השלישי במחלקה לזואולוגיה שבאוניברסיטת תל אביב ובהנחייתם של פרופ' עדו יצחקי (מאוניברסיטת חיפה) ופרופ' יוסי לשם. המחקר ממומן על ידי הקרן הקיימת לישראל, קרן סמולר ויניקוב, קרן הדוכיפת והחברה להגנת הטבע, המרכז הבינלאומי לחקר נדידת ציפורים בלטרון, רשות הטבע והגנים, קרן ריגר, משרד המדע והטכנולוגיה ובית ספר שדה כפר עציון.