דוד הוא זכר חיוויאי המקנן כבר למעלה מארבע שנים אי שם במעמקי חבל לכיש. כל שנה דוד וזוגתו מצליחים להפריח בהצלחה גוזל בריא ומוצלח.
דוד הוא זכר חיוויאי המקנן כבר למעלה מארבע שנים אי שם במעמקי חבל לכיש. כל שנה דוד וזוגתו מצליחים להפריח בהצלחה גוזל בריא ומוצלח.
כחלק ממאמץ הלכידות והמשדורים של המחקר, גם דוד נלכד ומושדר בתחילת חודש יוני 2012, כאשר על גבו התקננו משדר GPS סולארי. כך, הפך דוד לאחד מתוך 24 העקבים והחיוויאים הבוגרים אותם לכדנו ואליהם התקנו משדרי GPS סולאריים ייחודיים, הדוגמים מידע רב כל חמש דקות במשך שנים.
בימים אלו שמנו לב כי המשדר ממעט לדגום, ולכן ייתכן כי יסיים את עבודתו לאחר שנתיים של עבודה מאומצת ואמינה. המשדר הולבש על גבו של דוד בעזרת רתמה מיוחדת שעתידה לנשור לאחר שנתיים-שלוש, כך שאנו מאמינים כי המשדר "ינשור" מגבו של דוד בעוד כמה חודשים.
במהלך השנתיים האחרונות, דוד ביצע תנועות מרשימות ביותר, בזמן שהמשדר שעל גבו דגם אותן באופן אמין, מדויק ותדיר. באופן זה, גם ציר נדידתו לאפריקה נדגם במשך ארבע עונות נדידה (פעמיים "הלוך חזור").
בדומה לאביגיל (נקבת העקב העיטי מאחד העדכונים הקודמים) ושאר העקבים והחיוויאים, גם דוד חוצה בנדידתו אזורים מסוכנים מאוד (כמצרים וסודן) בהם צדים אין ספור מינים נודדים. למרות זאת, הוא הצליח לנדוד בשלום אל דרום סודן ובחזרה במשך ארבע תקופות נדידה שלימות.
בסרטון הבא מתואר מסלול נדידתו של דוד, וזאת בעזרת תכנת Google Earth.
כרגיל, מומלץ מאוד להעביר ל-HD לפני הצפייה בסרטון. לשם כך, עוד לפני שמתחיל הסרטון, יש צורך להעביר בגלגלת הרזולוציה לאיכות המקסימאלית (1080p HD). הגלגלת ממוקמת בצד ימין של סרגל הכלים ודומה לגלגל שיניים ו/או מגן דוד.
https://www.youtube.com/watch?v=vlYyrB4aP0I
בתמונה: רגע לפני שחרורו של דוד בחזרה אל הטבע, עם המשדר הסולארי על גבו
המחקר נערך על ידי גלעד פרידמן כחלק מהתואר השלישי במחלקה לזואולוגיה שבאוניברסיטת תל אביב ובהנחייתם של פרופ' עדו יצחקי (מאוניברסיטת חיפה) ופרופ' יוסי לשם. המחקר ממומן על ידי הקרן הקיימת לישראל, קרן סמולר ויניקוב, קרן הדוכיפת והחברה להגנת הטבע, המרכז הבינלאומי לחקר נדידת ציפורים בלטרון, רשות הטבע והגנים, קרן ריגר, משרד המדע והטכנולוגיה ובית ספר שדה כפר עציון.