השבוע לכדנו חיוויאי מקנן (בן הזוג שאינו דוגר) ואל גבו התקננו משדר GPSחדיש. משדר זה אוגר נתונים על מיקומו של החיוויאי במהלך היום (שבע נקודות GPSמדויקות בכל יום, אך ורק בשעות האור). ייחודו של המשדר מתבטא בכך שאיננו זקוקים ללכוד את החיוויאי פעם נוספת על מנת לקבל את הנתונים, אלא הוא משדר אל מחשב מיוחד שנמצא ברשותנו, בעזרת טכנולוגיית Wireless, כאשר אנו נמצאים בטווח של כמה קילומטרים בלבד מהחיוויאי הממושדר.
השבוע לכדנו חיוויאי מקנן (בן הזוג שאינו דוגר) ואל גבו התקננו משדר GPS חדיש. משדר זה אוגר נתונים על מיקומו של החיוויאי במהלך היום (שבע נקודות GPS מדויקות בכל יום, אך ורק בשעות האור). ייחודו של המשדר מתבטא בכך שאיננו זקוקים ללכוד את החיוויאי פעם נוספת על מנת לקבל את הנתונים, אלא הוא משדר אל מחשב מיוחד שנמצא ברשותנו, בעזרת טכנולוגיית Wireless, כאשר אנו נמצאים בטווח של כמה קילומטרים בלבד מהחיוויאי הממושדר.
אורך חייו של המשדר הינו 413 ימים. כלומר, אנו נוכל לקבל 7 מיקומים מדויקים ליום בכל בעונת הקינון הקרובה, בנדידתו לאפריקה ואף בעונת הקינון הבאה.
דרך המשדר נוכל ללמוד על מרחב בית הגידול של החיוויאי: אלו מאפיינים נופיים החיוויאי מעדיף כאזורי שיחור מזון? מהו המרחק המרבי מהקן אליו מגיע החיוויאי על מנת להביא מזון לגוזליו? ועוד...ועוד...
בתמונה: החיוויאי שמושדר השבוע
המחקר נערך על ידי גלעד פרידמן כחלק מהתואר השלישי במחלקה לזואולוגיה שבאוניברסיטת תל אביב ובהנחייתם של פרופ' עדו יצחקי (מאוניברסיטת חיפה) ופרופ' יוסי לשם. המחקר ממומן על ידי הקרן הקיימת לישראל, קרן סמולר ויניקוב, קרן הדוכיפת והחברה להגנת הטבע, המרכז הבינלאומי לחקר נדידת ציפורים בלטרון, רשות הטבע והגנים, קרן ריגר, משרד המדע והטכנולוגיה ובית ספר שדה כפר עציון.