ט"ז – י"ז בשבט (7-8/02)
סיורים 5-6 - "קמפוס" יריחו ובקעת ים המלח
יום שלישי, ט"ז בשבט (7/02) – קיפרוס וקומרן
נפתח בדרך לקיפרוס בתצפית מרהיבה על נחל פרת (ואדי קלט) ומדבר יהודה. שם נספר את סיפורם הטרגי של היהודים שברחו למדבר וסרבו להילחם בשבת כפי שמסופר בספר החשמונאים. נמשיך בדרך הקדומה למבצר קיפרוס המתנשא מעל בקעת יריחו. נתרשם מהממצאים שהתגלו באתר בחפירה הארכיאולוגית, ומהתצפית על ארמונות החשמונאים הנמצאים לרגלי התל. ארמונות אלו הינם מהאתרים החשובים ביותר שהתגלו מתקופת החשמונאים. נמשיך משם לאתר המרתק קומרן ולמפגש עם כת מדבר יהודה (האיסיים?). לאחר ביקור באתר, נסיים בהליכה בשביל המערות, ונראה את המערות בהן מצאו את המגילות הגנוזות. נעמוד על תוכנן ועל ערכן של המגילות אשר גילוין נחשב לאחת התגליות החשובות ביותר של הארכיאולוגיה בישראל.
יום רביעי, י"ז בשבט (8/02) – עין גדי,מצדה
לאחר לינה בבית ספר שדה עין גדי, נערוך משם תצפית על האזור בו התקיים היישוב היהודי עין גדי בתקופת בית שני. נלמד את דברי יוספוס על גורלה של הקהילה, וניסע למצדה להמשך הסיור. נתחיל במחנות הרומים לרגלי מצדה לפני עלייתנו ברכבל למרומי ההר. שם נערוך סיור יסודי מהקצה הדרומי של ההר ועד לקצהו הצפוני. נבקר בביצורים ובארמונות ובשרידים השונים של המבנים הנוספים שנבנו במקום בימי הבית השני ועד לתקופה הביזנטית.
נתחיל את סיפור המקום עם החשמונאים שהיו הראשונים לבצרו. נראה את שרידי הבנייה ההרודיינית המפוארת, והשינויים שביצעו המורדים במרד הגדול כשבנו בית כנסת, חצבו מקוואות ופיתחו את המקום לצרכיהם. וכן נעמוד על תרומתה של סיפור מצדה, כסמל הגבורה, בהקמת מדינת ישראל.
תחנות עליה: כפר עציון 5:50 אלון שבות 6:00 אלעזר 6:10 מלחה 6:30 הר הרצל 6:40 הערות: סיור יומיים בבקעת ים המלח